beroepsregistratie

Waarom beroepsregistratie?

Je bent lerarenopleider. Een bijzonder beroep! Want leraar van de leraar word je niet zomaar.

Ga maar na: je bekwaamt je eerst in het leraarsvak. Vervolgens verwerf je kennis en vaardigheden waarmee je (aanstaande) leraren kunt opleiden, begeleiden en inspireren. Deze specifieke beroepsbekwaamheid mag en moet gezien worden. Daar kun jij voor zorgen door je te registreren in het Beroepsregister Lerarenopleiders (BRLO). Hiermee positioneer je jezelf als een lerarenopleider die de eigen professionaliteit zelfkritisch onderhoudt en verhoogt. Het is belangrijk om dit te doen. Voor jezelf én voor al je collega’s. In dialoog met instituten en opleidingsscholen leveren we als beroepsgroep immers een onmisbare bijdrage aan goed, toekomstgericht onderwijs.

Het BRLO laat zien waar we voor staan: gewaarborgde professionele ontwikkeling en kwaliteit! Niet voor niets laten steeds meer collega’s zich registreren.

Wie kan zich registreren?

Lerarenopleiders die zich structureel bezig houden met het opleiden en begeleiden van (aanstaande) leraren kunnen zich registreren voor BRLO.

Meer informatie? 

Documentatie, vragen én antwoorden rondom BRLO vind je hier: veelgestelde vragen BRLO. Of download hier de flyer over BRLO.

Klik hier voor de video met ondertiteling.

Wat betekent registratie voor jou?

Registratie in het BRLO geeft je inzicht in je functioneren en draagt bij aan je persoonlijke professionele ontwikkeling. Vijf geregistreerde lerarenopleiders uit het vo, po, mbo, hbo en wo vertellen in een filmpje wat dit voor hen betekent.

Bekijk de filmpjes

Committeer jij je aan kwaliteit?

Registratie in het BRLO betekent dat je jouw deskundigheid als lerarenopleider kan relateren aan de beroepsstandaard. Hierin is de grondslag van het beroep geformuleerd. Daarnaast bevat de beroepsstandaard vier bekwaamheidsgebieden die aangeven over welke bekwaamheden een lerarenopleider dient te beschikken om het beroep vorm te geven in de praktijk. Benieuwd of je jezelf herkent in dit profiel?

Lees meer over de beroepsstandaard

Meld je aan voor registratie

Wil jij je laten registeren in het Beroepsregister Lerarenopleiders? Meld je dan hier aan.

Laat zien dat je geregistreerd bent! > Klik hier voor het bericht