over ons

organisatie

Velon is een vereniging van, voor en door lerarenopleiders. De organisatie bestaat uit een bestuur, ledenraad en een bureau.

Bestuur

Het bestuur wordt gevormd door Velon-leden. Zij voeren hun bestuurstaken vrijwillig uit.

Het huidige bestuur bestaat uit:

  • Helma Oolbekkink-Marchand, voorzitter. Zij is lector van het lectoraat Naar een meervoudige Professionaliteit van Leraren bij de HAN in Nijmegen.
  • Anna van der Want, vicevoorzitter en penningmeester. Zij is lerarenopleider en coördinator onderzoek bij het Marnix Innovatie Centrum van de Marnix Academie te Utrecht.
  • Maaike Vervoort, algemeen lid. Zij is hoofddocent en onderzoeker bij de Academie voor Pedagogiek en Onderwijs van hogeschool Saxion in Enschede.
  • Karin Derksen, algemeen lid. Zij is Strategisch Adviseur Academische OpleidingsScholen bij Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) in Tilburg.
  • Fadie Hanna, algemeen lid. Hij is lerarenopleider aan de Educatieve Master Primair Onderwijs in Rotterdam.
  • Martine van Rijswijk, algemeen lid. Zij is lerarenopleider en onderzoeker bij het Centrum voor Onderwijs en Leren, afdeling Educatie van de Faculteit Sociale Wetenschappen.
  • Karen Slot, algemeen lid. Zij is docent-onderzoeker bij de Hogeschool van Amsterdam bij de tweedegraadslerarenopleidingen. Ook is zij bestuurder van BiOND, de onderwijsvereniging in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs voor begeleiders in het onderwijs.

Ledenraad

De ledenraad bestaat uit minstens vijftien Velon-leden die door de leden zijn verkozen. Zij voeren hun taken vrijwillig uit. De ledenraad komt minstens twee keer per jaar bijeen. De ledenraad denkt actief mee over het verenigingsbeleid en zorgt voor een goede verbinding tussen de leden en het Velon-bestuur. Daarnaast heeft de ledenraad formele taken, zoals het instemmen met de benoeming van bestuursleden en het goedkeuren van de begroting en de jaarrekening.

“De ledenraad zorgt voor een goede verbinding tussen de leden en het bestuur.”

De nieuwe Ledenraad bestaat nu uit 20 leden. Graag stellen we hen aan je voor.

Maak kennis met de Ledenraad

Bureau

Het Velon-bureau ondersteunt het bestuur en is betrokken bij de organisatie en uitvoering van de verenigingsactiviteiten en beroepsregistratie. Lees hier meer over de collega’s van het Velon bureau!

Femke van Glansbeek-Timmermans, verenigingsmanager

Femke zorgt als verenigingsmanager ervoor dat alles binnen de vereniging goed loopt. Femke coördineert de werkzaamheden van het bureau en ondersteunt bestuur en Ledenraad. Ook organiseert ze de ledenactiviteiten. E-mail: femke.vanglansbeek@velon.nl.

Martine Derks, Programmacoördinator BRLO  

Martine coördineert de trajecten voor registratie en prolongatie en heeft daarbij oog voor kwaliteit. Ze is voor Velon, lerarenopleidingen en het scholenveld het eerste aanspreekpunt voor BRLO. E-mail: martine.derks@velon.nl.

Angelique Kalverda, medewerker Communicatie

Angelique verzorgt alle interne en externe communicatie. E-mail: angelique.kalverda@velon.nl.

Kim Scherpenzeel, Office-assistant

Kim is onze spin in het web en regelt alles rondom BRLO. Zij beantwoordt alle vragen over Velon via info@velon.nl of over het beroepsregister via info@brlo.nl. E-mail: kim.scherpenzeel@velon.nl.

Organogram Velon en BRLO: