over ons

lidmaatschap

Wat is Velon? Voor wie is Velon?

Lever je als professional een structurele bijdrage aan het opleiden en/of professionaliseren van leraren? Dan is Velon er voor jou: de Vereniging Lerarenopleiders Nederland. Velon komt op voor de belangen van lerarenopleiders en biedt een netwerk, verdieping, professionalisering en actuele informatie rondom relevante ontwikkelingen in het onderwijs.

Word nu lid van Velon

Sinds 1975 heeft Velon zich ontwikkeld tot dé beroepsvereniging van, voor en door lerarenopleiders. Word daarom ook lid. Want Velon zijn we samen. In deze film praten vier collega’s je in zes minuten helemaal bij. Bekijk hier de video! Of download de flyer lidmaatschap Velon.

Maak kennis met Velon!

Ken je Velon nog niet echt? Vraag je collega’s eens of ze al lid zijn! Er zijn vast collega’s die lid zijn en je meer kunnen vertellen over de voordelen van een Velon lidmaatschap. Kijk alvast rond op de website waar je je kunt aanmelden voor de nieuwsbrief. De (gratis) mediatheek is het bezoeken waard. Velon organiseert jaarlijks een tweedaags congres in maart en een studiedag in november. Je ontmoet er honderden collega lerarenopleiders, neemt deel aan workshops en sprekers zetten je aan het denken. Je kunt je aansluiten bij een themagroep en deelnemen aan webinars. Alles bij elkaar biedt Velon een scala aan mogelijkheden voor ontmoetingen en kennisdeling.

Waarom lid worden?

Als lid weet je dat Velon opkomt voor de belangen van de lerarenopleider. Een sterke beroepsvereniging biedt de mogelijkheid om bij bijvoorbeeld het ministerie onze visie en expertise in te brengen. Als beroepsvereniging bieden we leden een breed scala aan activiteiten. Als lid van Velon neem je gratis deel aan webinars en studiedagen en ontvang je € 100,- korting op deelname aan het Velon congres. Je kunt aansluiten bij één van de bestaande themagroepen of samen met enkele collega’s een nieuwe themagroep starten. En tegelijk deze professionele ontwikkeling inzetten bij je registratie als lerarenopleider.

Lidmaatschap, wat biedt het je?

 • Velon faciliteert ontmoeting en professionalisering van lerarenopleiders via (online) bijeenkomsten;
 • Velon geeft je inzicht in actuele ontwikkelingen in ons vakgebied: via ons Tijdschrift, de mediatheek, website en nieuwsbrief.
 • Velon draagt bij aan de kwaliteit van de beroepsgroep, bijvoorbeeld door het beheren van het beroepsregister (BRLO);
 • Velon komt op voor de belangen van lerarenopleiders;
 • Velon is er van, voor en door lerarenopleiders. Met lidmaatschap behoor je tot de vereniging van de beroepsgroep!

Voordelen voor leden 

 • Met ledenkorting kun je jaarlijks deelnemen aan het Velon congres: de grootste én belangrijkste ontmoetingsplek voor lerarenopleiders in Nederland.
 • Gratis deelname aan de jaarlijkse Velon studiedag en onze webinars.
 • Velon ondersteunt de professionalisering van jou en je collega-opleiders met de kennisbasis, waarvan je als lid de geactualiseerde katernen ontvangt.
 • Velon houdt je op de hoogte van ontwikkelingen in het vakgebied met het Tijdschrift voor Lerarenopleiders.
 • Toegang tot de Velon-ledenlijst met hierop alle leden die hun gegevens ter beschikking hebben gesteld.
 • Deelname in de Velon themagroepen en / of de Ledenraad.
 • Je kunt profiteren van speciale kortingsacties voor leden.
 • Lees meer in onze flyer lidmaatschap Velon.

Aanmelden

Enthousiast geworden? De lidmaatschapsbijdrage is € 95 per kalenderjaar. Heb je nog geen account? Maak dan eerst een account aan.
Log in met je Velon-account en meld je aan als lid.

Lees hier de Algemene Voorwaarden voor lidmaatschap. 

Afmelden

Je kunt je uitschrijven als lid door een mail te sturen naar leden@velon.nl, met als onderwerp ‘Afmelding lidmaatschap’. Het is fijn als je dat voor 1 november doet, je bent dan afgemeld voor de start van het nieuwe kalenderjaar.

Laat zien dat je lid van Velon bent! > Klik hier voor het bericht