over ons

Lidmaatschap

Lever je als professional een structurele bijdrage aan het opleiden en/of professionaliseren van leraren? Dan is Velon er voor jou!

Waarom lid worden van Velon?

Velon is de beroepsvereniging van, voor en door lerarenopleiders. Velon biedt jou professionalisering, belangenbehartiging en een interessant netwerk!

waarom lid worden van velon?

Professionalisering

Belangenbehartiging

Als beroepsvereniging komen we op voor jouw belangen als lerarenopleider, door bij het ministerie en overige strategische partners, onze visie en expertise in te brengen.

Netwerk

  • Toegang tot een interessant netwerk van professionals met wie je kennis kunt delen;
  • Ontmoeting tijdens de jaarlijkse Velon Studiedag en het Velon Congres;
  • Kans om te participeren in netwerken, zoals onze themagroepen of de Ledenraad.

Alles bij elkaar biedt Velon dus een scala aan mogelijkheden voor professionele ontwikkeling, ontmoeting en kennisdeling. Word daarom ook lid, want Velon zijn we samen. 

Lid worden

Enthousiast geworden? Om lid te worden, maak je eerst een account aan. Log vervolgens in met je Velon-account en meld je aan als lid. De lidmaatschapsbijdrage is € 105,-* per kalenderjaar (*contributie 2024).

Lees hier de Algemene Voorwaarden voor lidmaatschap (pdf).

Over Velon

Lerarenopleiders leiden leraren op. Ze staan hierdoor aan de basis van de kwaliteit van het onderwijs in Nederland. Deze groep lerarenopleiders heeft zich verenigd in Velon, de Vereniging Lerarenopleiders Nederland. Sinds 1975 heeft Velon zich ontwikkeld tot dé beroepsvereniging van, voor en door lerarenopleiders. Het Velon bureau coördineert, organiseert en faciliteert de activiteiten van de vereniging en daarnaast beheert Velon het beroepsregister van erkende lerarenopleiders (BRLO).

Over BRLO

Voor het beroep van lerarenopleider bestaat geen opleiding. Maar het is wel een vak. Daarom is er het beroepsregister waarin lerarenopleiders zich laten registreren om te laten zien dat zij zich, vanuit de landelijke beroepsstandaard, blijven ontwikkelen en bij kunnen dragen aan de kwaliteit van opleidingspraktijken. Let op: registratie bij het BRLO is niet hetzelfde als lidmaatschap van Velon.

Afmelden

Het lidmaatschap van Velon volgt het kalenderjaar, dus loopt van januari tot en met december. Wil je je uitschrijven, dan vinden we dat uiteraard jammer, maar doe dit dan uiterlijk 1 november. Stuur een mail naar leden@velon.nl, met als onderwerp ‘Afmelding lidmaatschap’, zodat we je afmelding administratief af kunnen handelen voor de start van het nieuwe jaar.

Laat zien dat je lid van Velon bent! > Klik hier voor het bericht