professionalisering

Studiedag

Elk jaar wordt de Velon studiedag gehouden voor de leden van de vereniging (voor leden is de toegang gratis). De studiedag is voor (beginnende) lerarenopleiders uit universiteiten, hogescholen en opleidingsscholen een belangrijke ontmoetingsplek. Met collega’s wissel je ervaringen uit, bijvoorbeeld naar aanleiding van de presentaties die de themagroepen van Velon verzorgen. En je kan aan de slag in diverse workshops. Het gevarieerde programma en de collegiale contacten staan borg voor een inspirerende dag!

De eerstvolgende Velon Studiedag is in Nijmegen op vrijdag 8 november 2024. Verdere informatie volgt nog.


Terugblik 10 november 2023

Op 10 november 2023 organiseerde Velon samen met de Vereniging Hogescholen en Universiteiten van Nederland een gezamenlijke werkconferentie/studiedag, met als thema: Samenwerken aan maatwerk. Daarmee viel de Velon studiedag samen met de werkconferentie bestuursakkoord. Het zijn immers (onder andere) de lerarenopleiders die met de projecten van het bestuursakkoord aan de slag zijn of gaan.

Er was veel animo voor de dag (met 250 deelnemers zat het helemaal vol!) en we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag waarin veel is uitgewisseld en geleerd van elkaar en er tijdens de lunch en de afsluitende borrel ook tijd was voor ontmoeting en netwerken.

Alle informatie uit de workshops en de tekeningen die door Mark Huystee op vrijdag 10 november zijn gemaakt, vind je terug op de volgende webpagina van Vereniging Hogescholen.