Nieuws

Dag van de Lerarenopleider 5 november 2021

Dag van de leraren-2021

Dag van de Lerarenopleider’ was een succes

Het was op 5 november een bijzondere dag voor lerarenopleiders in Nederland. Het was de eerste keer ‘de Dag van de Lerarenopleider’: een gezamenlijk initiatief van diverse vakverenigingen en Velon. Een speciale website werd in het leven geroepen www.dagvandelerarenopleider.nl om directies, organisaties en studentenverenigingen te informeren en inspireren om op die dag een compliment te geven aan de lerarenopleider. En dat is gelukt!

Initiatieven voor lerarenopleiders

Al in de aanloop van de 5e november zagen we verschillende initiatieven voorbij komen. Dat varieerde van tweets op Twitter, posts op LinkedIn tot foto’s van kaartjes en cadeautjes die verzonden zijn. Ook hebben diverse opleidingsinstituten activiteiten georganiseerd. We ontvingen mails met publicaties van online berichten en blogs rondom deze dag.

Op meerdere sites, social media kanalen en via diverse nieuwsbrieven zagen we de Dag van de Lerarenopleider terug O.a. PaboWeb, HAN University of Applied Sciences, Hogeschool van Amsterdam (HvA), Marnix Partnerschap, Aeres Hogeschool, NHL Stenden Hogeschool, Fontys, Platform Samen Opleiden, Wageningen University, NRO en de Vereniging van Leraren in Levende Talen besteedden aandacht aan deze dag…

Acties en activiteiten

We zien allerlei acties die uitgevoerd zijn. Bij de HAN zagen we een artikelenreeks over lerarenopleiders en Aeres Hogeschool koos bijvoorbeeld voor een koppeling van de Dag van de Lerarenopleider en het boek over de geschiedenis van lerarenopleiders. Andere organisaties kozen voor het plaatsen van een persbericht of update op social media.

Bij de Hogeschool van Amsterdam werden de lerarenopleiders de hele dag in het zonnetje gezet inclusief lekkere traktaties. Studenten van de Pabo van NHL Stenden Hogeschool in Groningen maakte een originele video voor de docenten. Andere lerarenopleiders in het land ontvingen een persoonlijk kaartje en/of een cadeautje. Chocolade, wijn en bloemen zijn voorzien van een “Dag van de Lerarenopleider” cadeaulabel. Ook een reep van Tony Chocolonely zagen wij – met het logo van deze dag – op social media.

Niet gek voor de eerste keer. Geweldig dat er zoveel waardering is voor de lerarenopleiders. Fijn dat dit initiatief zo breed is opgepakt. Laten we met elkaar hier een goed vervolg aan  geven in 2022!

Aanvullingen of opmerkingen?

Lees hieronder verder voor meer acties rondom de Dag van de Lerarenopleider. Heb jij een aanvulling op deze acties? Laat het ons weten! We zijn benieuwd. Angelique Kalverda (angelique.kalverda@velon.nl) hoort het graag van je!

Ansichtkaarten

Stuur jij ook een kaartje? Studenten zetten hun Stuur jij een kaartje? Zet jouw lerarenopleider in het zonnetje door een kaartje te sturen. Download de kaarten.


Jouw idee hier!

Ongetwijfeld heb je zelf ook goede ideeën om de lerarenopleiders te verrassen met iets leuks! Deel jouw inspiratie en suggesties op deze pagina. Wij delen het verder online! Lees meer.

“Samen in Gesprek”

De lerarenopleider in het zonnetje. Neem jij het initiatief? De Staat van de Lerarenopleider biedt een goede basis om met elkaar in gesprek te gaan. Klik hier.

Social media updates

Voor de socials zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter bieden we foto’s aan. Als je content online zet gebruik je ook deze hashtag: #dagvandelarenopleider?Download voorbeelden.

Organiseer een webinar

Ga zelf in gesprek met lerarenopleiders tijdens een webinar. Velon biedt exclusief aan leden de mogelijkheid om online webinars te organiseren.
Lees meer.

Cadeaulabel en/of -zakje

Geef de lerarenopleider een cadeautje en maak het persoonlijk! We bieden hier verschillende bestanden aan die gebruikt kunnen worden om cadeaulabels of cadeauzakjes te maken. Klik hier.