Nieuws

Dag van de Lerarenopleider 2021

Op de valreep van de zomervakanties vertellen wij je graag over een nieuw initiatief; Dag van de Lerarenopleider!

Dag van de Lerarenopleider 2021

Na een brainstorm door verschillende beroeps- en vakverenigingen is het plan ontstaan om op deze dag jaarlijks de lerarenopleiders (op de eerste vrijdag van november) in het licht te zetten. Dit jaar is dat op 5 november 2021.

Wat is het idee?

Via scholen, instituten en lerarenopleidingen vragen wij om het initiatief te omarmen en om lerarenopleiders in hun eigen team – en op hun eigen werkplek – deze dag in te vullen. Dit kan door de waardering uit te spreken of op een andere manier aandacht aan hen te schenken. Ook is het idee om studenten en/of directies van lerarenopleiders te enthousiasmeren om de lerarenopleiders in het zonnetje te zetten…  

Wat is het doel?

Zo geven wij samen landelijk meer bekendheid aan het prachtige beroep van de lerarenopleiders! Ook creëren we meer aandacht voor de rol van de lerarenopleider. Zij staan immers aan de basis van het onderwijs.

Hoe doen we dat?

Na de zomer zal een website beschikbaar zijn waarop verschillende ideeën en suggesties welkom zijn. Zo kan iedere organisatie, directie of iedere student zelf een invulling geven aan deze dag. Het is leuk om de verschillende acties op social media te delen via #dagvandelarenopleider. Mailen hierover kan naar angelique.kalverda@velon.nl.

Maar…

Wij kunnen dit niet alleen. Het is een dag van en voor ons allemaal. Kortom; ondersteun je dit idee en wil je het uitdragen? Wordt dan ‘ambassadeur’ voor de Dag van de Lerarenopleider en deel het aan iedereen in jouw netwerk die hier ook enthousiast over is, of kan worden.

Daarnaast zijn we benieuwd of iemand ons kan helpen met het bouwen van de speciale website die we hiervoor willen maken. Ben je of ken je iemand? We horen het graag. Vragen, opmerkingen en suggesties zijn uiteraard van harte welkom.

Doe je mee? Daar rekenen we op! Alvast veel dank voor het overwegen.