Dag van de Lerarenopleider

Elk jaar op de eerste vrijdag van november vindt de Dag van de Lerarenopleider plaats. Deze dag is een initiatief van Velon in samenwerking met diverse vakverenigingen voor lerarenopleiders. De eerstvolgende editie is op vrijdag 1 november 2024.

Doel van de Dag van de Lerarenopleider is om meer bekendheid te geven aan het veelzijdige vak van lerarenopleider en om lerarenopleiders een welgemeend compliment te geven!

Ook meedoen aan de Dag van de Lerarenopleider? Hieronder vind je ideeën en kant-en-klare downloads:


Spread the word

Zorg dat meer mensen in je netwerk (scholen, instituten, samenwerkingsverbanden, vak- en belangenverenigingen in het onderwijs, etc) weten dat de Dag van de Lerarenopleider er is.

Download het persbericht dat je kunt plaatsen op jouw website of kunt gebruiken in je nieuwsbrief.

Geef een attentie

Verwen lerarenopleiders met een kleine attentie, bijv. met wat lekkers, een plantje (of stekje) of een praktische gadget. En vergeet niet om er een persoonlijk kaartje bij te doen.

Download cadeaukaartjes en/of labels.

Deel een compliment uit

Blij met jullie lerarenopleiders (op het instituut, op school, etc.), laat het ze weten met een mooi compliment dat je deelt via jullie sociale kanalen. Vergeet niet de hashtag: #dagvandelarenopleider erbij te vermelden!

Hier vind je kant-en-klare plaatjes die je kunt downloaden.

Organiseer een activiteit

Organiseer bijvoorbeeld een ontbijt – of lunchsessie voor iedereen die op jouw school of instituut betrokken is als lerarenopleider.

Ongetwijfeld heb je zelf ook goede ideeën om de lerarenopleiders te verrassen met iets leuks! Deel ze met ons via communicatie@velon.nl en/of door ons te taggen in jullie berichten op LinkedIn!