Themagroepen

Professionalisering van leraren (in opleiding) op eigentijdse VO-scholen

Welke kansen en uitdagingen zien we?

Professionalisering van leraren (in opleiding) op eigentijdse VO-scholen

Op maandag 4 april van 15.30-17.30 uur organiseert de Velon Themagroep ‘toekomstbehendig leraren opleiden’ een online inspiratiesessie over professionalisering van leraren (in opleiding) die lesgeven in eigentijds onderwijs op VO-scholen.

Steeds meer Nederlandse VO-scholen kiezen voor andere onderwijsconcepten (denk bijvoorbeeld aan Agora, Kunskapsskolan, etc.) Waarom doen ze dat en wat is de kern van deze concepten? Wat betekent het voor de leerlingen? Wat vraagt het van de leraren?
Welke kansen biedt het? Welke uitdagingen zijn er bij het professionaliseren van leraren die ’op een eigentijdse school werken? En welke uitdagingen kom je tegen in het samen opleiden bij het opleiden en begeleiden van studenten? 

In onze bijeenkomst adresseren we bovenstaande vragen. Doel van de bijeenkomst is uitwisselen, elkaar informeren, in gesprek zijn, inspireren.

Wil je deelnemen aan deze online sessie? Meld je dan vóór 21 maart aan via lectoratenflot@fontys.nl en je ontvangt t.z.t. de deelname link voor de zoom-sessie.

Let op: er is ruimte voor maximaal 45 deelnemers.

Meer informatie over de themagroepen vind je hier: Themagroepen.