Focus op professie

Ontwikkelteam Focus op professie: Sannah den Engelsen

Maak kennis met de leden van het landelijk ontwikkelteam Focus op professie en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Ontwikkelteam Focus op professie: Sannah den Engelsen

Maak kennis met de leden van het landelijk ontwikkelteam Focus op professie en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Sannah: “Als lerarenopleider ben je je bewust van de impact die je kunt hebben op studenten en hun leerlingen. Je voelt je verantwoordelijk om je studenten op een goede manier te scholen. Vanzelfsprekend blijf je jezelf daarom ook scholen. Dat is inherent aan het vak van leraar en van lerarenopleider; alles is in verandering, leren is verandering en jij verandert ook. Jij geeft verandering door.”

Grote vragen

“Regelmatig stilstaan bij wat jij wilt bijdragen aan volgende generaties, aan een wereld die beter is dan hoe we deze nu aantreffen, is essentieel als lerarenopleider. Je mag jezelf daarbij best grote vragen stellen en je bewust zijn van de enorme persoonlijke en systemische impact die je hebt als opleider. Bewust keuzes maken voor kwalitatieve scholing hoort daarbij. En een goed registratieproces om dit vast te leggen en te laten zien wat jij belangrijk vindt, is essentieel.”

Stroom

“Ik draag graag bij aan het nadenken over wat belangrijk is bij het verder professionaliseren van lerarenopleiders. Welke systematiek is uitnodigend en is een logische schakel, waardoor er een constante stroom kan zijn van leren en weer doorgeven?

Vanuit mijn visie om grote vragen te stellen, grootse veranderingen na te streven en vanuit mijn expertise als toetsdeskundige en als maker, wil ik bijdragen aan deze mooie opdracht.”

Sannah den Engelsen is studentbegeleider en toetsdeskundige.

Nieuwsbrief

Wil jij weten hoe wij de beroepsregistratie willen vernieuwen, zodat het een logische schakel wordt in leren en weer doorgeven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief ‘Focus op professie’. De eerstvolgende editie wordt in december 2023 verstuurd.

Meer over het project Focus op professie lees je hier.