Focus op professie

Ontwikkelteam Focus op professie: Martine Derks

Maak kennis met de leden van het landelijk ontwikkelteam Focus op professie en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Ontwikkelteam Focus op professie: Martine Derks

Maak kennis met de leden van het landelijk ontwikkelteam.

Martine Derks: “We zien dat lerarenopleiders binnen uiteenlopende contexten werkzaam zijn. Binnen en buiten partnerschappen hebben zij een rol rondom het opleiden en professionaliseren van (toekomstige) leraren. Met de herziening van de registratieprocedures bij BRLO willen we hier beter op inspelen.”

“In de toekomst gaat het beroepsregister veel meer betekenen voor lerarenopleiders. Niet alleen om geregistreerd te worden en te blijven, maar ook om zichtbaar te maken dat jij jezelf aan het (door)ontwikkelen bent. Of je nu een academische achtergrond hebt of vanuit de beroepspraktijk lerarenopleider bent geworden, iedere registreerbare lerarenopleider kan zich doorontwikkelen om als vakbekwame lerarenopleider of expert-lerarenopleider bij te dragen aan kennisdeling en kennisontwikkeling. Daarmee draag je niet alleen bij aan de kwaliteit van onderwijs, maar aan de ontwikkeling van de beroepsgroep als geheel.”

Nieuwsbrief

Wil jij weten op welke wijze andere registratieprocedures bij kunnen dragen aan kwaliteitscultuur? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief ‘Focus op professie’.

Meer over het project lees je hier.