Nieuws

Voorlopig programma Velon/VELOV congres bekend

Het voorlopige programma van het Velon/VELOV congres is bekend. Dit jaar worden tijdens de parallelsessies een aantal interessante onderwijsfilms en documentaires vertoond. Arjen Wals en Maya van Leemput zijn de keynote-sprekers van het congres.

Voorlopig programma Velon/VELOV congres bekend

De films en documentaires die getoond worden zijn:

  • Tussen meten en weten: onderwijs
  • Iedereen is leraar
  • Spiegeldromen
  • De witte vlucht
  • Sex Ding
  • Goed terechtgekomen in de Schilderswijk

Meer lezen over de onderwijsfilms en -documentaires? Ga naar de website Veloncongres.nl.

Keynote-sprekers

Hoogleraar Transformative Learning for Socio-Ecological Sustainability Arjen Wals en professioneel futuris Maya van Leemput zijn de keynote-sprekers van het congres.

Arjen Wals

Geen banen op een dode planeet: Voor welke toekomst leiden we op? In deze bijdrage behandelt Wals drie taken van onderwijs: socialisatie, kwalificatie en subjectificatie. Hij behandelt deze taken vanuit het perspectief van duurzame ontwikkeling. Wals gaat in op de didactische uitgangspunten, pedagogische ruimte en de ‘whole school approach’.

Arjen Wals is hoogleraar Transformative Learning for Socio-Ecological Sustainability aan de Wageningen Universiteit in Nederland. Hij bekleedt ook de UNESCO-leerstoel voor sociaal leren en duurzame ontwikkeling. Zijn onderwijs en onderzoek richten zich op het ontwerpen van leerprocessen en leerruimtes die mensen in staat stellen zinvolle duurzaamheid bij te dragen.

Maya van Leemput

Het thema van de keynote van Maya van Leemput is Onderwijs ToekomstEN. Van Leemput vertelt over de onmogelijkheid om de toekomst te voorspellen en hoe daarmee om te gaan in toekomstonderzoek. Zes pilaren van toekomstonderzoek worden behandeld: mapping, anticiperen, timen, verdiepen, alternatieven creëren en transformeren.

Maya van Leemput is een professionele futurist die onderzoek en consultancy combineert met een co-creatieve multimediapraktijk. Zij is Lector Senior Researcher in Futures Research aan de Erasmus Hogeschool Brussel.

Meer lezen over keynotes? Ga naar de website Veloncongres.nl.

Bijdrage Velon

Tijdens het Velon/VELOV congres op 18 en 19 maart in Breda verzorgen ook de themagroepen en ledenraad van Velon een sessie. De workshops en presentaties die zij verzorgen zijn inmiddels bekend.

Lees meer in het bericht Bijdrage themagroepen Velon/VELOV congres

Nog niet aangemeld?

Wil je het congres graag bijwonen en heb je je nog niet aangemeld? Registreren kan nog steeds via de website Veloncongres.nl.