Nieuws

Bericht van Velon-voorzitter Miranda Timmermans

Het zijn bizarre tijden. Zowel persoonlijk als professioneel ervaren we de gevolgen van het coronavirus.

Miranda

Maandag 16 en dinsdag 17 maart jl. zouden velen van ons elkaar ontmoet hebben in Leeuwarden op het congres met het thema Grensverleggend Leraren Opleiden. Ik ervaar die ontmoetingen altijd als zeer rijk en waardevol. Nieuwste ideeën en praktijken worden gedeeld en maken ons werk aangenamer en rijker.

Vijf dagen voor aanvang van het congres besloten we het congres te verplaatsen naar mei met het oog op de gezondheid van onszelf en alle mensen om ons heen. In een tijdsbestek van een week leefden we al weer in een andere realiteit en besloten we het congres met een jaar te verplaatsen. Ik wil het congresconsortium bedanken voor het meedenken en verder iedereen voor de begripvolle reacties en steun.

Grensverleggend opleiden in de praktijk

Ook onze wereld van leraren opleiden verandert. Op afstand heb ik van dichtbij meegemaakt hoe de collega’s van mijn eigen opleiding kosten noch moeite gespaard hebben om er voor onze studenten te zijn. Ook op LinkedIn en Twitter worden initiatieven van en door andere (leraren)opleidingen gedeeld: van contactonderwijs naar online onderwijs, van fysiek overleg naar online overleg. In een week tijd brengen we grensverleggend opleiden in de praktijk.

Ongelooflijk om te zien hoeveel flexibiliteit en creativiteit we hebben binnen onze beroepsgroep. De energie waarmee we de schouders onder deze nieuwe uitdaging zetten. En dat allemaal om onze studenten zo goed mogelijk te bedienen.

Trots

Het coronavirus raakt ons allemaal op de een of andere manier.

Ik wens jullie allereerst een goede gezondheid toe. En verder een woord van trots voor jullie allemaal. Vanwege het verleggen van grenzen en het verzetten van bergen.

Op een later moment moeten we deze ervaringen maar eens delen met elkaar.

Sterkte en succes allemaal,

Miranda Timmermans
Voorzitter Velon