Vacatures

Vacature projectleider ICT

Krijg jij energie van uitdagende ICT-projecten? Heb jij daarnaast een hands-on mentaliteit? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou!

Vacature projectleider ICT

Krijg jij energie van uitdagende ICT-projecten? Heb jij daarnaast een hands-on mentaliteit? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou!

Lerarenopleiders leiden leraren op. Ze staan aan de basis van de kwaliteit van het onderwijs in Nederland. Deze groep lerarenopleiders heeft zich verenigd in Velon, de Vereniging Lerarenopleiders Nederland. Een beroepsvereniging van, voor en door lerarenopleiders. Het bureau coördineert, organiseert en faciliteert de activiteiten van de vereniging en daarnaast beheert Velon het beroepsregister van erkende lerarenopleiders (BRLO). Lerarenopleiders laten zich registreren in het beroepsregister om te laten zien dat zij zich, vanuit de landelijke beroepsstandaard, blijven ontwikkelen en bij kunnen dragen aan de kwaliteit van opleidingspraktijken.

Aanleiding

In september 2023 is een tweejarig project gestart waarmee de beroepsstandaard en registratieprocedures worden geactualiseerd. Op dit moment worden de omgeving rondom registratie ondersteund vanuit CumLaude en met de herziening zijn ook op dat vlak herzieningen noodzakelijk. In verband met de herziening zijn we op zoek naar een projectleider ICT die het verenigingsbureau in dat proces kan ondersteunen.

Wie zoeken wij?

We zoeken een ervaren teamspeler die het een uitdaging vindt om de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor de implementatie van software waarmee we beter tegemoet kunnen komen aan de behoeften van gebruikers. Je begrijpt als ervaren projectleider dat de diverse doelgroepen behoefte hebben aan een technisch werkende applicatie, maar bent ook in staat om de software goed op de organisatie en de onderwijskundige visie aan te laten sluiten. De rol van de ICT-projectleider is dan ook breed.

Wat ga je doen?

Je verdiept je in het huidige systeem en formuleert met het ontwikkelteam en het verenigingsbureau de ontwerpeisen die nodig zijn, zodat lerarenopleiders zich op drie verschillende niveaus kunnen laten registreren. Dat betekent dat ook het systeem voor prolongatie, waarmee lerarenopleiders hun registratie kunnen verlengen, wordt aangepast. Je onderzoekt of het huidige systeem aan deze wensen kan voldoen en wat mogelijke alternatieven zijn. Op basis van je onderzoek geef je gefundeerd advies en schrijf je een projectplan voor de implementatie van de nieuwe software in 2024-2025. Bij het implementatieproces ben je betrokken op verschillende onderdelen, van het testen en verbeteren tot en met het sparren met verschillende gebruikersgroepen en de opdrachtgever.

Jouw profiel

  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met het implementeren van standaard softwareoplossingen;
  • Je beschikt over uitstekende en aantoonbare vaardigheden op het vlak van projectmanagement- en adviesvaardigheden;
  • Je hebt een HBO of WO werk- en denkniveau;
  • Je neemt een gedegen technische bagage mee met kennis over geautomatiseerde processen;
  • Je hebt affiniteit met de wereld van certificeren. Kennis van Blackboard en CumLaude is een pré;
  • Je hebt passie voor IT en krijgt energie van het werken met externe partners en collega’s.

Dit bieden wij

  • Een afwisselende baan met veel ruimte voor eigen inbreng in een informele werksfeer. Je werkt deels thuis, en deels in een gezellig kantoor in het bedrijfsverzamelpand de Alchemist 2, Europalaan 2 in Utrecht.
  • Het dienstverband wordt aangegaan voor 2 jaar.
  • Je kunt uiterlijk vanaf 1 februari 2024 met 0,1 fte starten, maar eerder starten is zeker mogelijk. Daarna kun je, in goed overleg, jouw taken uitbreiden naar 0,3 fte passend binnen de projectbegroting.
  • Inschaling op basis van ervaring in schaal 11-12 (tussen € 3.663,11 en € 6.064,86 bruto per maand bij een fulltime aanstelling).

Belangstelling?

Stuur dan een mail met je motivatiebrief en cv uiterlijk 31 oktober a.s. naar Martine Derks, programmacoördinator BRLO, martine.derks@velon.nl. Voor vragen kun haar bellen op ma/di/wo of vr tussen 8.30 uur en 14.00 uur (06-83996303).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.