Nieuws

Velov traject Professionalisering 2021

Edu by KU Leuven organiseert in samenwerking met VELOV dit voorjaar een professionaliseringstraject over het ethisch handelen als geëngageerde lerarenopleider in een etnisch-cultureel diverse samenleving. Het programma is nu bekend. Als lid van Velon kun je met korting deelnemen!

Leraren hebben als cultuurparticipanten en rolmodellen een vanzelfsprekende verantwoordelijkheid in het vormen van leerlingen tot burgers die op een gezonde manier hun weg vinden in een ‘superdiverse’ samenleving. Onvermijdelijk stelt zich de vraag hoe we leraren kunnen voorbereiden in het opnemen van deze verantwoordelijkheid, daarbij rekening houdend dat onze lerarenopleidingen en -opleiders overwegend wit zijn.

Hoe is het traject opgebouwd?

Het traject vindt plaats van januari tot en met juni 2021 met een variatie aan online events. Ter afsluiting wordt een slotdag aangeboden. Je bent vrij te kiezen aan hoeveel van de events je deel wil nemen.

Inschrijven

Als je deel wil nemen schrijf je je in voor het hele traject. Zodra je ingeschreven bent kun je een selectie maken uit de verschillende events.

Als Velon-lid kun je met korting deelnemen. Inschrijven doe je uiterlijk op 22 maart. 

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website.