Nieuws

Maaike Vervoort nieuw bestuurslid

Maaike Vervoort is op 6 juni 2019 door de ledenraad unaniem benoemd tot algemeen bestuurslid van Velon. Maaike zal zich inzetten voor de professionalisering en ontmoeting van lerarenopleiders in Nederland.

Maaike Vervoort nieuw bestuurslid

Maaike Vervoort is hoofddocent en onderzoeker bij de Academie voor Pedagogiek en Onderwijs van hogeschool Saxion in Enschede. Onderwijs en leren van leraren staat centraal in haar werk, met een focus op praktijkonderzoek, zoals bij haar werkzaamheden als tutor en docent voor de master Leren en Innoveren.

Maaike heeft ruime ervaring in het onderwijs, onder andere als docent Nederlands (eerst voortgezet onderwijs, daarna pabo), lerarenopleider en onderzoeker. Sinds 2002 doet zij onderzoek naar het gebruik van video voor het verbinden van theorie en onderwijspraktijk. Dit resulteerde in een proefschrift over het gebruik van video voor werkplekleren in de lerarenopleiding en een aanpak voor de begeleiding van startende leraren met video. Zij zegt hierover: “Vanuit het lectoraat ‘rich media & teacher learning’ heb ik mij verdiept in professionalisering van leraren. Deze inzichten gelden ook voor lerarenopleiders als ‘leraren van leraren’. Als bestuurslid wil ik mijn expertise op dit gebied graag inbrengen.”

Wij wensen Maaike veel succes bij Velon!