Nieuws

Jan van den Berge ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Jan van den Berge (een gewaardeerde lerarenopleider, beoordelaar en tot zijn pensioen zeer actief Velon lid) heeft van de week een lintje ontvangen.

Jan van den Berge ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Het bestaan van Velon valt en staat bij de inzet van vele vrijwilligers en het bestuur. De heer Jan van den Berge is 13 jaar actief geweest bij Velon: als vrijwillig bestuurslid (2011 – 2014) en als lid van de Velon themagroep ‘Samen Opleiden’ (2009 tot heden) en als beoordelaar (2007 tot heden).

Jan heeft deze drie rollen bij onze beroepsvereniging met grote betrokkenheid, inzet en passie ingevuld. De rode draad voor Jan in zijn werkzaamheden voor Velon is het telkens aandacht vragen voor de (kwaliteit van de) schoolopleider. Schoolopleiders hebben als relatief nieuwe functie, een plek moeten verwerven binnen de toch al diverse groep van lerarenopleiders. Schoolopleiders werken in scholen en niet op opleidingsinstituten, kennen een andere inductie in het beroep, hebben minder scholingsbudget en er is geen automatische aansluiting bij opleiders uit instituten. Daarnaast verrichten ze andere werkzaamheden en hebben ze andere professionaliseringsbehoeften in vergelijking met lerarenopleiders uit instituten. Jan weet uit eigen ervaring wat het betekent om schoolopleider te zijn. Hij heeft zich er voor ingezet om schoolopleiders als lerarenopleiders te zien. Kwaliteit van opleiden stond daarbij voorop.

Velon is Jan dankbaar voor zijn inzet en natuurlijk feliciteren we Jan met deze verdiende Koninklijke Onderscheiding!

Zie ook het artikel in de Culemborgse Courant. De foto is gemaakt door Charles Dumas.