Artikelen

6 jaar lectoraat Grenspraktijken van opleiders en onderzoekers

Het lectoraat Grenspraktijken van opleiders en onderzoekers bestaat zes jaar. Je bent van harte uitgenodigd mee te vieren!

6 jaar lectoraat Grenspraktijken van opleiders en onderzoekers

Op woensdag- en donderdagmiddag 27 en 28 januari 2021 zijn er verschillende online activiteiten, georganiseerd en begeleid door Niek van den Berg, Arjen Nawijn, Sara Albone en Hanneke Maassen. Verder houdt dr. Niek van den Berg op 28 januari haar openbare les over opbrengsten en plannen van het lectoraat. Het tweedaagse programma is vormgegeven met diverse partners van binnen en buiten Aeres Hogeschool Wageningen. Je bent van harte uitgenodigd om online deel te nemen.

Over het lectoraat
Uitgangspunt van het lectoraat is dat onderzoekend werken aan (weerbarstige) praktijkvraagstukken uitgelezen kansen biedt om duurzame verbeteringen in werkpraktijken te realiseren. Dat vraagt echter wel bepaalde kwaliteiten van de betrokkenen. 

Hoe ziet een en ander eruit in educatieve contexten? Bijvoorbeeld: hoe combineren masteropgeleide docenten hun rollen van expert in leren, innovator en onderzoeker? Hoe werken opleiders en onderzoekers samen aan praktijkvraagstukken rond leren en ontwikkelen, bijvoorbeeld in consortia voor praktijkgerichte onderzoek? Welke kwaliteiten zetten ze in? 

Programma en aanmelden
Voor het precieze programma en aanmelden lees hier verder. Een paar dagen vooraf aan de activiteit(en) ontvang je een e-mail met daarin de benodigde gegevens om in te kunnen loggen in de digitale omgeving. Aanmelden kan tot 20 januari 2021.