Nieuws

Wijzigings- en annuleringskosten prolongatiemoment

Dit jaar prolongeren veel lerarenopleiders hun registratie in het beroepsregister van lerarenopleiders (BRLO).

Dit voorjaar zijn dit al 130 geregistreerden. De medewerkers van het Velonbureau plannen PR-momenten met 3 á 4 prolongatiekandidaten en een procesbegeleider, die lid is van de prolongatiecommissie. Dit zijn dus meer dan 33 sessies die gepland en georganiseerd worden. Dat is een bewerkelijke opdracht omdat we ook rekening dienen te houden met voorkeursdata van de kandidaten en onafhankelijkheid binnen elke sessie.

Wijzigingskosten

Het is dit voorjaar goed gelukt. Helaas is een individuele wijziging – nadat iedereen is ingedeeld en bevestigd – dan erg bewerkelijk voor het Velonbureau. Want de individuele wijziging kan er voor zorgen dat het groepje te klein wordt om door te kunnen laten gaan, waardoor ook de andere kandidaten verplaatst moeten worden. Daarom zijn we helaas genoodzaakt om per 1 juni 2020 wijzigingskosten in rekening te gaan brengen van € 50,- per keer. Deze wijzigingskosten gelden vanaf het moment dat je als prolongatiekandidaat bent ingedeeld in een PR-moment en hier een bevestiging van hebt ontvangen, en alsnog de datum van je PR-moment wilt wijzigen naar een andere beschikbare datum.

Bij voorbeeld: je voorkeursdatum is 10 maart. Je krijgt de bevestiging dat je hierop bent ingedeeld. Vervolgens laat je ons weten dat je toch liever wilt wijzigen naar 15 of 20 maart. Voor deze wijziging zullen dan 50 euro wijzigingskosten in rekening worden gebracht.

Annuleringskosten

Sinds 1 januari 2020 gelden al annuleringskosten. Er is sprake van annuleren als je niet wenst deel te nemen aan het PR-moment waarop je al bent ingedeeld en dat ook al aan je bevestigd is, en je wilt niet wijzigen naar een andere beschikbare datum.

  • Vanaf aanmelding tot 2 weken voor het prolongatiemoment zal 50% restitutie worden gegeven.
  • Binnen 2 weken voor het prolongatiemoment zal geen restitutie meer worden gegeven.

Deze kosten gelden ook als je pas een half jaar later wilt prolongeren dan de reeds bevestigde datum.