BRLO

Wat zijn de tarieven voor registratie en prolongatie?

Lees hier alles over de tarieven in 2023.

Wat zijn de tarieven voor registratie en prolongatie?

Zie ook https://velon.nl/beroepsregistratie/registratie/ voor de actuele tarieven.

Beoordeling van jouw aanvraag door Velon
Velon heeft een eigen groep Velon-beoordelaars. Bij de beoordeling van jouw individuele aanvraag voor een zelfstandig registratietraject heb je twee keuzes:

  1. een schriftelijke beoordeling met gesprek (€ 990,-);
  2. een schriftelijke beoordeling zonder gesprek (€ 785,-). Dit laatste is alleen mogelijk als je leidinggevende een verklaring afgeeft dat de registratieaanvraag inhoudelijk met jou is besproken.

Of beoordeling door andere organisaties
Opleidingsinstituten of opleidingsscholen die zelf de beoordelingen in hun registratietraject organiseren, moeten gebruik maken van door Velon erkende registratiebeoordelaars. Zij kunnen beoordelaars uit de Velon-beoordelaarsgroep inzetten, maar kunnen er ook voor kiezen om met een eigen beoordelaarsgroep te werken. De contactpersoon van de betrokken organisatie vraagt dan voor beoordelaars uit de eigen organisatie erkenning aan bij de Erkenningscommissie van Velon. Tot slot kunnen opleidingsinstituten of opleidingsscholen ook erkende registratiebeoordelaars van andere organisaties inzetten. Zij moeten dan onderling tot samenwerkingsafspraken komen.

De contactpersoon kan hierbij twee keuzes maken:

  1. de aanvragen worden beoordeeld door een instituutsbeoordelaar als eerste registratiebeoordelaar en een Velon-beoordelaar als tweede beoordelaar (€ 480,-);
  2. de aanvragen worden beoordeeld door twee instituutsbeoordelaars (€ 245,-).

In de brochure registratieprocedure vind je meer informatie over de registratieroutes. Een pdf-versie van de brochure vind je onder Documenten/formulieren.

Tarieven prolongatie

En hier lees je meer over de tarieven voor prolongatie.

We kunnen ons voorstellen dat er nog meer vragen zijn over de beroepsregistratie. Kijk daarom ook bij onze pagina met documentatie of de pagina met veelgestelde vragen!