Evenementen

Velov-conferentie: Meester in didactiek

Op vrijdag 26 mei 2023 zoomt Velov bij haar jaarlijkse conferentie in op: 'Kwaliteit van het onderwijs is vandaag een ‘hot topic’. Allerlei opinies over hoe de kwaliteit kan worden bevorderd doen de ronde, maar over één zaak is iedereen het eens: de leerkracht doet ertoe!'

Velov-conferentie: Meester in didactiek

Op vrijdag 26 mei 2023 organiseert Velov, de Vereniging Lerarenopleiders Vlaanderen, haar jaarlijkse conferentie voor en door lerarenopleiders. Kwaliteit van het onderwijs is vandaag een ‘hot topic’. Allerlei opinies over hoe de kwaliteit kan worden bevorderd doen de ronde, maar over één zaak is iedereen het eens: de leerkracht doet ertoe!

Uitnodiging voor de conferentie voor Vlaamse Lerarenopleidingen door de Vereniging Lerarenopleiders Vlaanderen (Velov) i.s.m. de Lerarenopleidingen en het Expertisecentrum voor Effectief Leren van Thomas More.

Uit onderzoek blijkt inderdaad dat de belangrijkste determinant van de kwaliteit van het onderwijs de kwaliteit van de leraar is. Een leraar die beschikt over de juiste pedagogische en didactische vaardigheden bereikt veel betere resultaten met leerlingen dan wanneer dat niet het geval is. Een goede opleiding van aankomende leraren en adequate professionele ontwikkeling van wie in het onderwijs al aan de slag is, blijken dus cruciaal.

Dit jaar zoomt de jaarlijkse Velov-conferentie in op wat tot de kern van de lerarenopleiding behoort: het verwerven van de juiste didactische vaardigheden. Welke didactiek is het meest passend gegeven uiteenlopende doelen en contexten? Hoe leren we een onderbouwde didactiek aan? Hoe verschilt didactiek volgens niveau of doelgroep?

Locatie:
Campus Sint-Andries Thomas More
Sint-Andriesstraat 2
2000 Antwerpen

Inschrijven

De inschrijving is geopend en verloopt via deze website.

Contact

Vragen? Neem vrijblijvend contact op via velovconferentie23@thomasmore.be