Nieuws

Vacature redactie Tijdschrift voor Lerarenopleiders

De redactie van het Tijdschrift voor Lerarenopleiders heeft een vacature. Wil jij binnenkomende artikelen reviewen en meedenken over de koers van het Tijdschrift? Meld je dan aan!

Vacature redactie Tijdschrift voor Lerarenopleiders

Het Tijdschrift voor Lerarenopleiders is een tijdschrift van en voor lerarenopleiders uit Nederland en Vlaanderen, ressorterend onder de verenigingen Velon en VELOV. Het tijdschrift verschijnt vier keer per jaar en biedt een podium voor artikelen die relevant zijn voor lerarenopleiders en opleidingen. Er is ruimte voor verschillende soorten artikelen: onderzoeksartikel, praktijkvoorbeeld, beschouwend artikel, nieuwe aanpak/methodiek, opiniebijdrage en recensie.

Redactie

De redactie van het Tijdschrift bestaat uit 10 personen, afkomstig uit Nederland en Vlaanderen. De redactie is divers van samenstelling voor wat betreft expertise, instituut, werkgebied.

De taken van de redactie zijn:

  • het reviewen van binnenkomende artikelen;
  • het mede bepalen en herijken van de reviewcriteria;
  • het mede bepalen van de visie op het Tijdschrift.

Redactieleden reviewen gemiddeld per jaar 4 tot 6 artikelen en participeren in 4 (online) vergaderingen, waarvan één hei-dag. Daarnaast vormt de redactie de jury voor het beste artikel van de gehele jaargang. Een plaats in de redactie wordt aangegaan voor een periode van 4 jaar, dit kan eenmalig met vier jaar verlengd worden.

Vacature

In de redactie is er een vacature voor een redactielid. Gezien de samenstelling van de redactie zoeken we iemand die:

  • lid is van Velon;
  • werkzaam is bij een lerarenopleiding van een hogeschool;
  • liefst expertise heeft op het gebied van pedagogiek en/of het doen van onderzoek en/of het beoordelen van onderzoeksartikelen.

Heb je interesse?

Geïnteresseerden in deze vacature kunnen een motivatiebrief sturen aan Quinta Kools, hoofdredacteur via q.kools@fontys.nl. De deadline voor het insturen van een motivatiebrief is 13 mei 2021.

Een benoemingscommissie van twee redactieleden en de hoofdredacteur bekijkt de binnenkomende reacties en beslist welke kandidaat het meest geschikt is.