Vacature

Vacature redactie Tijdschrift voor Lerarenopleiders

Binnen de redactie van het Tijdschrift voor Lerarenopleiders is een vacature voor een redactielid.

Het Tijdschrift voor Lerarenopleiders is een tijdschrift van en voor lerarenopleiders uit Nederland en Vlaanderen, ressorterend onder de verenigingen Velon en VELOV
(zie https://velon.nl/professionalisering/tijdschrift-voor-lerarenopleiders/)

Het tijdschrift verschijnt vier keer per jaar en biedt een podium voor artikelen die relevant zijn voor lerarenopleiders en -opleidingen. Er is ruimte voor verschillende soorten artikelen: onderzoeksartikel, praktijkvoorbeeld, beschouwend artikel, nieuwe aanpak/methodiek, opiniebijdrage en recensie.

De redactie van het Tijdschrift bestaat uit 10 personen, afkomstig uit Nederland en Vlaanderen. De redactie is divers van samenstelling voor wat betreft expertise, instituut en werkgebied.

Binnen de redactie is een vacature voor

een redactielid

Gezien de samenstelling van de redactie zoeken we iemand die:

  • lid is van Velon
  • werkzaam is bij een universitaire lerarenopleiding in Nederland
  • expertise heeft op het doen van onderzoek en het beoordelen van onderzoeksartikelen

De taken van de redactie zijn:

  • het reviewen van binnenkomende artikelen
  • het mede bepalen en herijken van de reviewcriteria
  • het mede bepalen van de visie op het Tijdschrift

Redactieleden reviewen gemiddeld per jaar 4 tot 6 artikelen en participeren in 4 vergaderingen, waarvan één hei-dag. Daarnaast vormt de redactie de jury voor het beste artikel van de gehele jaargang. Een plaats in de redactie wordt aangegaan voor een periode van 4 jaar. Dit kan eenmalig met vier jaar verlengd worden.

Geïnteresseerd?
Geïnteresseerden kunnen een motivatiebrief sturen aan Quinta Kools, hoofdredacteur (q.kools@fontys.nl). De deadline voor het insturen van een motivatiebrief is 13 juli a.s.

Een benoemingscommissie van twee redactieleden en de hoofdredacteur bekijkt de binnenkomende reacties en beslist vóór 17 juli welke kandidaat het meest geschikt is.