Vacatures

Vacature redactie Tijdschrift voor Lerarenopleiders

Het Tijdschrift voor Lerarenopleiders komt viermaal per jaar uit. De redactie heeft een vacature. Interesse? Lees verder!

Vacature redactie Tijdschrift voor Lerarenopleiders

Werk je aan een lerarenopleiding van een Nederlandse hogeschool of universiteit? En wil je de professionalisering van ons vak ondersteunen? Werk dan mee aan dit tijdschrift voor en door lerarenopleiders in Nederland en Vlaanderen. De redactie heeft een vacature. Je kunt reageren tot 14 april 2023.

Het tijdschrift verschijnt vier keer per jaar en biedt een podium voor artikelen die relevant zijn voor lerarenopleiders en opleidingen. Er is ruimte voor verschillende soorten artikelen: onderzoeksartikel, praktijkvoorbeeld, beschouwend artikel, nieuwe aanpak/methodiek, opiniebijdrage en recensie.

Het Tijdschrift voor Lerarenopleiders is een tijdschrift van en voor lerarenopleiders uit Nederland en Vlaanderen, uitgebracht door de verenigingen Velon en VELOV. De redactie van het Tijdschrift bestaat uit 10 personen, afkomstig uit Nederland en Vlaanderen. De redactie is divers van samenstelling voor wat betreft expertise, instituut, werkgebied.

Dit ga je doen, als lid van de redactie:

  • het reviewen van binnenkomende artikelen
  • het mede bepalen en herijken van de reviewcriteria
  • het mede bepalen van de visie op het Tijdschrift
  • eens per jaar een artikel kiezen tot beste artikel van het jaar: prijsuitreiking bij het jaarlijks congres

Redactieleden reviewen gemiddeld per jaar 4 tot 6 artikelen en participeren in 4 (online) vergaderingen, waarvan één hei-dag. Daarnaast vormt de redactie de jury voor het beste artikel van de gehele jaargang. Een plaats in de redactie wordt aangegaan voor een periode van 4 jaar, dit kan eenmalig met vier jaar verlengd worden.

Gezien de samenstelling van de redactie zoeken we iemand die:

  • lid is van Velon
  • werkzaam is bij een lerarenopleiding van een Nederlandse hogeschool of universiteit
  • liefst expertise heeft op gebied van pedagogiek en/of het doen van onderzoek en het beoordelen van onderzoeksartikelen

Geïnteresseerden in deze vacature kunnen een motivatiebrief sturen aan Quinta Kools, hoofdredacteur  q.kools@fontys.nl

De deadline voor het insturen van een motivatiebrief is vrijdag 14 april 2023.

Een benoemingscommissie van twee redactieleden en de hoofdredacteur bekijkt de binnenkomende reacties en beslist eind april 2023 welke kandidaat het meest geschikt is.