Vacatures

Vacature lid registercommissie Beroepsregister Lerarenopleiders (onbezoldigd)

Lerarenopleiders staan aan de basis van de kwaliteit van het onderwijs in Nederland.

Vacature lid registercommissie Beroepsregister Lerarenopleiders (onbezoldigd)

Deze groep heeft zich verenigd in Velon, de Vereniging Lerarenopleiders Nederland. Een beroepsvereniging van, voor en door lerarenopleiders.

Velon stimuleert ontmoeting en professionalisering van lerarenopleiders en behartigt de belangen van deze beroepsgroep. Daarnaast beheert Velon het beroepsregister van lerarenopleiders (BRLO). De beroepsregistratie van lerarenopleiders richt zich op het onderhouden en verhogen van de bekwaamheid van lerarenopleiders. Hiermee willen we de kwaliteit van het opleiden van (aanstaande) leraren verhogen en zo de kwaliteit van de (aanstaande) leraar versterken en waarborgen.

BRLO is een register van, voor en door lerarenopleiders. Door de manier waarop we met elkaar als beroepsgroep kwaliteit bepalen, beoordelen en verbeteren werken we systematisch aan kwaliteitsontwikkeling.

Als groep van onafhankelijk deskundigen waarborgt de registercommissie de kwaliteit van het beroepsregister. Vanwege het aflopen van de termijn van een lid van de commissie, zijn we op zoek naar een:

lid registercommissie BRLO (onbezoldigd).

Werkzaamheden:

  • De commissie ziet toe op de kwaliteit van de:
    • registratieprocedure en criteria
    • prolongatieprocedure en criteria
    • beoordelingen (zowel Velon- als opleidingseigen).
  • De commissie stelt vast dat een kandidaat kan worden opgenomen in het register.
  • De commissie toetst actief jaarlijks de kwaliteit van de beoordelingen door gerichte steekproeven en kalibratiesessies.
  • De commissie is aanspreekpunt bij twijfels of de procedures gevolgd zijn.

Als lid van de registercommissie kom je vier keer per jaar bijeen met de andere leden. Daarnaast is er jaarlijks een overleg met een vertegenwoordiging van het bestuur van Velon. De registercommissie wordt ondersteund door het bureau van Velon.

Wij zoeken:

Een ervaren lerarenopleider/onderzoeker, met kennis van beroepsregistratie en kwaliteitsborging en ontwikkeling, met overzicht van het brede gebied van het opleiden van leraren in Nederland en daarbuiten.

Wij bieden:

De kans om betrokken te zijn bij de kwaliteitsontwikkeling van een (internationale) beroepsstandaard voor lerarenopleiders en bijbehorend beroepsregister.  

Benoeming vindt plaats door het bestuur van Velon, voor een periode van minimaal twee en maximaal vier jaar. Het betreft een functie op vrijwillige basis. Reis- en andere onkosten in het kader van bovengenoemde werkzaamheden worden vergoed.

Geïnteresseerd?

Stuur dan een mail naar info@velon.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de bestuursleden: Helma Oolbekkink (Helma.OolbekkinkMarchand@han.nl) of Karin Derksen ( kjj.derksen@omo.nl).

Download hier de vacature als PDF.