Vacatures

Vacature Algemeen Bestuurslid

Vanwege het einde van de bestuurstermijn (4 jaar) van één van onze bestuursleden zijn wij per 1 oktober a.s. op zoek naar een Algemeen Bestuurslid.

Vacature Algemeen Bestuurslid

De functie

Als bestuurslid maak je je samen met de andere bestuursleden sterk voor een krachtig Velon en draag je bij aan het realiseren van de doelstellingen uit het jaarplan. Je vertegenwoordigt als bestuurslid Velon in relevante gremia en netwerken. Je levert een bijdrage aan en bent goed voorbereid aanwezig bij de bestuursvergaderingen (ca. 6 keer per jaar in de middag te Utrecht of online) en de jaarlijkse heidag. Je neemt samen met andere bestuursleden de verantwoordelijkheid voor één of meer beleidsportefeuille(s). De portefeuilles worden verdeeld op basis van affiniteit en deskundigheid. Daarnaast ben je aanwezig bij kernactiviteiten van de vereniging zoals het tweedaagse congres, de studiedag en vergaderingen van de Ledenraad.

Jouw profiel

  • Je hebt bestuurlijke ervaring en affiniteit met aspecten rondom werkgeverschap en/of fondsenwerving.  
  • Je bent bereid om bestuursverantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan verdere professionalisering van vereniging, bestuur en Velonbureau.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, bent doortastend en besluitvaardig.
  • Je bent lid van Velon en herkent jezelf in het profiel van de lerarenopleider.
  • Je bent actief betrokken bij (de kwaliteitsontwikkeling van en/of onderzoek naar) het opleiden van leraren, via een hogeschool, universiteit of opleidingsschool.
  • Je hebt een visie op het opleiden van leraren en de kwaliteit van lerarenopleiders die de belangen van de eigen instelling en sector overstijgt.
  • Je ziet het belang van de beroepsgroep en bent bereid om een actieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling daarvan.
  • Je hebt een uitgebreid netwerk in het onderwijsveld.

Wij bieden

Wij bieden een uitdagende, betekenisvolle bestuursfunctie binnen een actief bestuur van Velon. Wij hebben een kantoor in het bedrijfsverzamelpand de Alchemist 2, Europalaan 2 te Utrecht, alwaar wij ook onze vergaderingen houden. Velon heeft een klein bureau met drie betaalde medewerkers, dat de vereniging en specifiek het bestuur ondersteunt met het uitvoeren en behalen van gestelde doelen.

Geïnteresseerd?

Stuur dan uiterlijk 27 juni a.s. een mail met je motivatiebrief en cv naar verenigingsmanager@velon.nl t.a.v. Michèl de Vries, verenigingsmanager. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Miranda Timmermans, voorzitter Velon, mcl.timmermans@avans.nl. Sollicitatiegesprekken zullen gevoerd worden op 5 juli te Utrecht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.