professionalisering

Velon studiedag 2019

De Velon studiedag wordt dit jaar gehouden op vrijdag 8 november op het Utrecht Science Park (Uithof). De organisatie ligt in handen van Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht in samenwerking met Opleidingsscholen waarin zij participeren: Opleidingsschool Utrecht-Amersfoort (po), Opleidingsschool ROC Midden Nederland (mbo), Academische Opleidingsschool Het Utrechts Model (vo), Opleidingsschool Zuidoost Utrecht (vo), Meerwegen Opleidingsschool (vo) en Opleidingsschool Rivierenland (vo).

De Velon studiedag start om 9.30 uur en eindigt rond 16.00 uur met een hapje en een drankje. De studiedag vindt plaats in het Marinus Ruppertgebouw.

Bekijk het adres en de routebeschrijving op de website van Universiteit Utrecht.

Met en van elkaar leren

Het doel van de Velon studiedag is dat we als leraren, opleiders en studenten met en van elkaar leren. Dit doen we door mooie praktijkvoorbeelden met elkaar te delen en elkaar te inspireren in ons werk als lerarenopleiders in primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs.

We starten de dag met een korte uitdagende inleiding van Miranda Timmermans over de actualiteit en het belang van Opleidingsscholen. We sluiten de dag af met een vooruitblik op onze inzet bij Samen Opleiden, Samen Professionaliseren en Samen Onderzoeken. Tijdens de dag zijn 4 collega’s actief als ‘reporter’. We introduceren hen bij de opening. De indrukken die zij opdoen en de uitkomsten van de workshops brengen we samen in de afsluiting om 15.30 uur.

Uiteraard geven ook de Velon Themagroepen op 8 november acte de présence, evenals de BRLO. De organisatie van de studiedag wordt verzorgd door Michiel Heijnen, Anton Boonen, Els Laroes en Peter Lorist.

Programma

Het programma:

Tijd Activiteit
9.00 uur Welkom
9.30 uur Opening, welkom, introductie op het programma door de dagvoorzitter.
Miranda Timmermans (voorzitter Velon en lector Leerkracht) over de actualiteit van ‘In de school opleiden’ en de betekenis daarvan voor ons als lerarenopleiders.
10.00 uur Workshopronde 1 – Velon Themagroepen en BRLO
11.00 uur Koffiepauze
11.30 uur Workshopronde 2 – Opleidingsscholen
13.00 uur Lunch (inclusief uitreiking certificaten BSL-Utrecht)
14.00 uur Workshopronde 3 – Opleidingsscholen
15.30 uur Samen verder: wat hebben we vandaag van elkaar geleerd en wat betekent dat voor ons werk als lerarenopleiders?
16.00 uur Een hapje en drankje ter afsluiting

Tijdens de Velon studiedag is informatie beschikbaar van Velon, BRLO, de Velon Ledenraad, het Platform Samen Opleiden en Professionaliseren, en het NRO. Ook zijn exemplaren van de Velon Kennisbasis voor Lerarenopleiders en de brochures over lerarenopleiders van Anja Swennen en Peter Lorist beschikbaar.

Kosten

Leden van Velon kunnen zich gratis aanmelden voor de studiedag.

Nog geen lid van Velon? Dan bedragen de kosten 85 euro. Je bent dan meteen voor de rest van het jaar lid van Velon.

Aanmelden

Om je aan te melden voor de Velon studiedag van 8 november 2019 vragen we je om eerst in te loggen met je persoonlijk account.  Ben je geen lid van Velon, dan moet je eerst een account aanmaken. Als je je dan aanmeldt voor de Velon studiedag ben je tevens voor de rest van 2019 lid van Velon.

Aanmelden voor leden
Account aanmaken en daarna aanmelden

We hopen veel collega’s op 8 november te ontmoeten!