Nieuws

Workshop toekomstgerichte lerarenopleiders

Hoe ontwikkel jij je als toekomstgerichte lerarenopleider in relatie tot de beroepsstandaard? Dat was het onderwerp van één van de workshops tijdens het Velon/VELOV congres.

Workshop toekomstgerichte lerarenopleiders

Lerarenopleiders die leraren klaar willen stomen voor de toekomst moeten op de hoogte blijven van ontwikkelingen die van invloed zijn op het onderwijs. Ze inspireren en laten zich inspireren om toekomstgerichte leraren op te kunnen leiden. Tijdens het Velon/VELOV congres gingen we hier tijdens de workshop ‘Jouw ontwikkeling als toekomstgerichte lerarenopleider in relatie tot de beroepsstandaard’ dieper op in.

Fréderieke van Eersel gaf de workshop: “Met deze workshop wilden we lerarenopleiders ondersteunen in het bespreekbaar maken van hun ontwikkeling als toekomstgerichte lerarenopleider in relatie tot de beroepsstandaard voor lerarenopleiders. Dit deden we aan de hand van enkele tools die je kunt gebruiken om jouw ontwikkeling als toekomstgerichte lerarenopleider te relateren aan de beroepsstandaard voor lerarenopleiders.”

Kaarten met verdiepingsvragen

Fréderieke gebruikte kaarten in vier verschillende kleuren. “De kleuren representeren de vier bekwaamheidsgebieden”, legt Fréderieke uit. “Op de kaarten staan verdiepingsvragen. Door die vragen te beantwoorden wordt duidelijk hoe de eigen professionele ontwikkeling zich verhoudt tot de beroepsstandaard. Deze verdiepingsslag helpt de kandidaten bij hun voorbereiding voor een registratieaanvraag of bij de prolongatie van een registratie. Maar de kaarten zijn ook nuttig ter voorbereiding van een beoordelings- of functioneringsgesprek.”

Wil je ook aan de slag met de kaarten? Download de kaarten!