Partners

NRO: Onderwijsprofessionals en lerarenopleiders po/vo gezocht voor ontwikkeling themapagina’s

Draag bij aan hoogwaardige kennisproducten voor de onderwijspraktijk in PO en VO. Het NRO zoekt lerarenopleiders en schoolopleiders om themapagina's op te bouwen.

NRO: Onderwijsprofessionals en lerarenopleiders po/vo gezocht voor ontwikkeling themapagina’s

Wil je bijdragen aan hoogwaardige kennisproducten voor de onderwijspraktijk? Het NRO zoekt onderwijsprofessionals, lerarenopleiders en schoolopleiders in het primair en voortgezet onderwijs. Met jouw expertise en perspectief vanuit de praktijk denk je mee over de bruikbaarheid en toegankelijkheid van themapagina’s op Onderwijskennis.nl. Dit doe je samen met andere onderwijsprofessionals.

Het NRO is op zoek naar jou

Met het kennisknooppunt Onderwijskennis.nl maakt het NRO kennis uit onderzoek vindbaar, toegankelijk en bruikbaar, zodat onderwijsprofessionals hiermee hun dagelijkse lespraktijk kunnen versterken. Deze kennis is gebundeld aan de hand van de belangrijkste onderwijsthema’s. Ben jij leraar/docent, teamleider/schoolleider, intern begeleider, lerarenopleider of schoolopleider in het primair of voortgezet onderwijs? Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van een themapagina? Meld je dan aan! We zoeken professionals die expertise in of affiniteit hebben met de volgende thema’s:

  • Digitale geletterdheid
  • Burgerschap

Dit ga je doen

Samen met een onderzoeker en andere onderwijsprofessionals baken je tijdens een online bijeenkomst het thema af. Waar gaat het thema precies over? Waar zou jij als onderwijsprofessional graag meer over willen weten en waar loop je in de praktijk tegenaan? De onderzoeker schrijft een artikel over wat we over het thema weten uit onderzoek en legt dit vervolgens aan jou en andere onderwijsprofessionals voor. Je kunt hier schriftelijk feedback op geven: hoe bruikbaar en toegankelijk is het artikel voor professionals in het onderwijs? Ook denk je mee over mogelijke praktijkvoorbeelden en draag je kennisbronnen aan.

In totaal neemt je bijdrage ongeveer 5 uur in beslag. De ontwikkeling van themapagina’s over digitale geletterdheid en burgerschap gaat eind april van start.

Dit levert het je op

Door mee te werken aan de ontwikkeling van een themapagina versterk je je eigen expertise, wissel je kennis en ervaringen uit met andere vakexperts en breid je je netwerk uit. Naast de ontwikkeling van research-informed onderwijs, werk je dus ook aan je eigen ontwikkeling.

  • Je verdiept je eigen expertise op een thema van jouw keuze.
  • Je breidt je netwerk uit met experts op het thema waarin jij geïnteresseerd bent.
  • Je draagt bij aan meer research-informed werken in het onderwijs.
  • Je ontvangt een passende vergoeding.

Aanmelden 

Ben je geïnteresseerd?  Meld je dan voor 17 april aan bij de NRO via https://www.onderwijskennis.nl/denk-mee