Artikelen

Meetups Klassen: praat mee

De makers van de documentaireserie Klassen gaan met onderwijsprofessionals in gesprek over kansenongelijkheid in het onderwijs. Iets voor jou?

Meetups Klassen: praat mee

Documentaire Klassen

Lukt het school om het verschil te maken in de strijd tegen kansenongelijkheid in het onderwijs? Dit is de vraag die Sarah Sylbing en Ester Gould zich voor hun documentaireserie Klassen stelden. Een jaar lang daalden ze neer in de klaslokalen, huiskamers en straten van Amsterdam-Noord, waar een strijd wordt geleverd om elk kind een kans te geven. Het resultaat is de zevendelige documentaireserie Klassen die werd door omroep Human. 

Samen in gesprek over kansenongelijkheid 

De makers van de documentaire gaan op verschillende plaatsen in het land in gesprek over kansenongelijkheid in het onderwijs. Fragmenten uit de serie dienen als startpunt voor gesprek.

Tijdens de meetup deel je ervaringen en ga je in gesprek wat er anders moet: wat zijn oplossingen waar iedereen per direct mee aan de slag kan gaan? Wat werkt er al goed en wat kan beter? Aan het slot van elke meetup worden de belangrijkste voorwaarden die nodig zijn bij het creëren van gelijke kansen voor álle kinderen verzameld. Deze voorwaarden worden gebundeld in een slotbijeenkomst in Den Haag, waar ze aangeboden worden aan landelijke beleidsmakers.

Praktisch

Omdat de maatregelen omtrent Corona niet te voorspellen zijn, wordt het programma gelijktijdig on- als offline aangeboden. Alle bijeenkomsten zijn ongeveer van 18:30 – 21.30 uur, de precieze tijden per locatie volgen na aanmelding. Het overzicht van alle data vind je hier.

Deelnemen?

Heb jij ideeën voor hoe er gelijkere kansen voor elk kind kunnen worden gecreëerd of ben je juist op zoek naar oplossingen? Meld je aan voor de meetup in jouw regio.

Laat het ons weten via info@velon.nl als je deelneemt: via website en nieuwsbrief doen wij dan achteraf verslag.