Vereniging

Maak kennis met het bureau van Velon!

Het Velon-bureau ondersteunt het bestuur en is betrokken bij de organisatie en uitvoering van de verenigingsactiviteiten en beroepsregistratie. Maak nu nader kennis met de collega's van het Velon bureau!

Maak kennis met het bureau van Velon!

Femke van Glansbeek-Timmermans

Functie: Verenigingsmanager

Is het meest bezig met: Het realiseren van de doelstellingen van onze vereniging. Als verenigingsmanager ben ik een schakel tussen leden, bestuur en bureau. Ik werk mee aan de ontwikkeling en uitvoering van beleid en ben verantwoordelijk voor de dienstverlening richting leden. Mijn taken bestaan uit het stimuleren van de verenigingsactiviteiten, het organiseren van de vereniging en het onderhouden van contacten binnen en buiten de vereniging. Daarnaast geef ik leiding aan het bureau.

Wil het liefst: Dat opleiders hun lidmaatschap van Velon als betekenisvol ervaren en bijdraagt aan de professionele ontwikkeling van lerarenopleiders en dat we als beroepsgroep op landelijk niveau mee kunnen praten over actuele onderwerpen.

Houdt behalve van de vereniging en het team ook van: In het bos wandelen of een eindje fietsen met mijn gezin. Of ’s avonds een detective kijken op tv. Ook zet ik me vrijwillig in voor de kerk waar ik lid van ben.

Sterkste kant: Ik houd het overzicht en weet de verschillende lijntjes met elkaar te verbinden. Ik zet mensen in hun kracht en stimuleer onderlinge samenwerking. Daarnaast ben ik betrokken bij de mensen met wie ik werk.

Bij het team sinds: September 2020.

Stuur Femke een e-mail


Kim Scherpenzeel

Functie: Office assistant

Is het meest bezig met: Het plannen en organiseren voor het Beroepsregister van lerarenopleiders. Hierbij speel ik een ondersteunende rol voor beoordelaars en kandidaten. Daarnaast heb ik een divers takenpakket. Het ondersteunen bij de organisatie van webinars, studiedagen en congressen, de facturatie, het regelen van accommodaties voor vergaderingen en ik ben het eerste aanspreekpunt.

Wil het liefst: Dat er meer bekendheid wordt gegeven aan het beroepsregister en het belang daarvan. En natuurlijk meer leden van Velon.

Houdt behalve van de vereniging en het team ook van: Een rondje hardlopen, wandelen en fietsen. Ik ben graag buiten actief bezig. Ook houd ik van gezelligheid. Avondje uit eten, winkelen en het samenzijn met familie en vrienden en leuke uitstapjes maken met mijn gezin.

Sterkste kant: Het plannen en organiseren en overzichtelijk houden van de werkzaamheden.

Bij het team sinds: Oktober 2020.

Stuur Kim en haar freelance collega Ingrid een e-mail


Martine Derks

Functie: Programmacoördinator BRLO (Beroepsregister Lerarenopleiders)

Is het meest bezig met: Het coördineren van de communicatie en kwaliteitsontwikkeling rondom de trajecten voor registratie en prolongatie. Niet alleen de contexten waarin lerarenopleiders werken zijn divers, ook de rollen die zij met elkaar rondom (toekomstige) leraren vervullen zijn verschillend. En daar moeten we met de trajecten goed op afstemmen. Ik ben voor Velon, lerarenopleidingen en het scholenveld dan ook eerste aanspreekpunt als het gaat over de BRLO-trajecten.  

Wil het liefst: Dat BRLO-trajecten betekenisvol zijn voor de ontwikkeling van lerarenopleiders en de organisaties waarin zij werkzaam zijn. Om die ambitie te realiseren hoop ik dat werkgevers en directeuren van lerarenopleidingen steeds meer gaan samenwerken vanuit een gezamenlijk professionaliseringsbeleid voor lerarenopleiders en de beroepsstandaard voor lerarenopleiders.

Houdt behalve van de vereniging en het team ook van: Samen leren en creëren. Dat wordt zichtbaar binnen en buiten mijn werk.

Sterkste kant: Ik wil graag samenwerken met diverse teams, commissies en organisaties. Ik ben daarin resultaatgericht en heb oog voor details die het verschil kunnen maken voor het grotere geheel waar de vereniging zich sterk voor maakt.

Bij het team sinds: Oktober 2022.

Stuur Martine een e-mail


Paula Harte

Functie: Communicatiemedewerker (freelance)

Is het meest bezig met: Marketing- en communicatiewerkzaamheden zoals het organiseren en ‘produceren’ van content voor de website, social media, evenementen en bijeenkomsten, Tijdschrift voor Lerarenopleiders en nieuwsbrieven.

Wil het liefst: Dat alle lerarenopleiders Velon kennen als dé beroepsvereniging van, voor en door lerarenopleiders. En dat zij weten waar Velon voor staat. Velon biedt leden daarvoor een platform om elkaar te ontmoeten en stimuleert lerarenopleiders om te professionaliseren. Dit doen zij persoonlijk en als beroepsgroep.

Houdt behalve van de vereniging en het team ook van: Koken, wandelen en reizen.

Sterkste kant: Ik word vaak omschreven als enthousiast en spontaan en ik houd van slagvaardig en doelgericht werken.

Bij het team sinds: Februari 2023.

Stuur Paula een e-mail