Nieuws

Laat jij jezelf al zien in het beroepsregister?

“Het is de lerarenopleider die het moet doen”, dat bepleitte prof. Dr. Douwe Beijaard afgelopen juni in zijn afscheidsrede aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Laat jij jezelf al zien in het beroepsregister?

Lerarenopleidingen staan, samen met de opleidingsscholen, voor de niet geringe taak de leraar van morgen op te leiden. Dat vraagt inhoudelijk en opleidingsdidactisch een grote verantwoordelijkheid van lerarenopleiders. Beijaard noemt de toenemende steun voor het belang van het Beroepsregister Lerarenopleiders (BRLO) van Velon verheugend.

Lees de volledige afscheidsrede ‘De leraar van morgen: versterking en verandering van de identiteit en het beroepsbeeld van leraren’

BRLO geworteld in onderwijsveld

Het Beroepsregister Lerarenopleiders bevat inmiddels ruim 1.400 geregistreerde lerarenopleiders. Dat betekent dat 1 op de 4 lerarenopleiders in Nederland zijn of haar professionaliteit aantoonbaar onderhoudt en verhoogt aan de hand van de beroepsstandaard voor lerarenopleiders. Dit toont aan dat BRLO zich definitief geworteld heeft in het onderwijsveld. Velon is uiteraard trots op deze mijlpaal. Wij geloven dat de geregistreerden een inspirerend voorbeeld zijn voor andere lerarenopleiders die nog niet geregistreerd staan in het beroepsregister.

Bekijk de video wat geregistreerde lerarenopleiders zeggen over beroepsregistratie.

Meer weten?

Meer over beroepsregistratie lees je op de pagina Waarom beroepsregistratie?.