Nieuws

Inzichten en methodieken voor het opleiden op de werkplek

Het doel van opleiders op de werkplek is dat studenten uitgroeien tot goede leraren. Wat komt er kijken bij het opleiden van studenten? Dat kun je lezen in een nieuw katern van het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren: ‘Het transformatorhuisje. Inzichten en methodieken voor het opleiden van studenten op de werkplek’.

Inzichten en methodieken voor het opleiden op de werkplek

Lector Bob Koster en lerarenopleider/onderzoeker Judith Stappers hebben het katern geschreven in opdracht van het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren. De publicatie staat gepland op maandag 2 december 2019.

In 2 bijeenkomsten aan de slag met de publicatie

Bob Koster en Judith Stappers nodigen een werkplekbegeleiders, schoolopleiders en instituutsopleiders uit om tijdens twee bijeenkomsten de inzichten en methodieken te verbinden met hun eigen praktijk.

Tijdens de eerste bijeenkomst komt aan de orde wat er allemaal komt kijken bij het opleiden van studenten op de werkplek. Ook wordt gekeken naar aanpakken om het leren van de studenten te verdiepen.

Vervolgens gaan alle deelnemers gedurende twee maanden met de publicatie in hun eigen praktijk aan de slag. Ze proberen zaken uit en experimenteren. Tijdens de bijeenkomst in februari wisselen ze deze nieuwe ideeën uit en maken ze de effecten op het leren van de studenten inzichtelijk.

Praktische informatie

Data: maandag 2 december 2019 en woensdag 12 februari 2020
Tijdstip: van 15.00 tot 18.00 uur (met aansluitend diner)
Locatie: VO-raad, Aïdadreef 4 te Utrecht
Kosten: gratis

Aanmelden: Naar het aanmeldformulier (aanmelden betekent deelname aan beide bijeenkomsten).