De nieuwe bestuursleden van Velon stellen zich voor

Fadie Hanna

Ik ben getrouwd met Marjolein, heb twee dochters, twee katten en had drie kippen, maar jammer genoeg zijn die voortijdig overleden. Na het afronden van de studie onderwijswetenschappen in 2012 ben ik lerarenopleider geworden. Daarvoor was ik vijf jaar actief als leraar primair onderwijs.

Op 15 september jl. ben ik gepromoveerd op het gebied van leerkrachtidentiteit en professionele identiteitsspanningen (interesse in het onderwerp zie flipbook https://books.ipskampprinting.nl/thesis/544226-Hanna/).

Ik kijk ontzettend uit naar mijn periode bij Velon waar ik verder mag bouwen aan het waarborgen van de kwaliteit van het opleiden van leraren.

 

Karin Derksen

Ik ben sinds een jaar werkzaam als strategisch adviseur Academische Opleidingsscholen voor het bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs: een vereniging van ca. 65 scholen voor voortgezet onderwijs in Brabant. Vanuit deze plek ben ik nauw betrokken bij de beleidsontwikkeling van het Samen Opleiden, onderzoeken en professionaliseren van (aanstaande) leraren. Alle scholen van OMO zijn aangesloten bij een Academische Opleidingsschool. Voor september 2019 was ik meer dan 20 jaar verbonden aan de Radboud Docenten Academie, de eerstegraads lerarenopleiding van de Radboud Universiteit. Ik was daar onder andere lerarenopleider, instituutsopleider binnen verschillende partnerschappen en coördinator Samen Opleiden.

Ik woon samen met mijn tienerzoon aan de voet van de Mookerhei en pendel op verschillende dagen in de week richting Tilburg, waar het stafbureau van OMO te vinden is.

Het Samen Opleiden heeft een nieuwe dimensie gegeven aan het beroep van lerarenopleider en de ontwikkeling van een krachtige beroepsgroep met een sterke beroepsidentiteit. Ik wil me hier samen met jullie graag voor inzetten.

 

Martine van Rijswijk
Met veel plezier werk ik als lerarenopleider en onderzoeker bij de Graduate School of Teaching van de Universiteit Utrecht (voorheen het IVLOS). Mijn interesse gaat in het bijzonder uit naar hoe de ontwikkeling van het zelfbeeld in het leraarsberoep verloopt, reflectie en professionele dialogen. Het allerleukst is natuurlijk meekijken en meedenken bij de soms turbulente ontwikkeling van leraren(-in-opleiding).

Op 16 oktober a.s. hoop ik mijn proefschrift te verdedigen. Als je interesse hebt in het bekijken van het proefschrift Experiences of continuity and discontinuity in student teachers’ development dan kan dat via https://www.publicatie-online.nl/publicaties/martine-van-rijswijk (unlock: 142961).

Ik woon in Utrecht met man en drie zoons en ik kijk er naar uit om me in te zetten voor Velon!