BRLO

BRLO Veelgestelde vragen

Hier vind je de veelgestelde vragen en antwoorden over registratie en prolongatie!

BRLO Veelgestelde vragen

Je bent lerarenopleider. Een bijzonder beroep! Want leraar van de leraar word je niet zomaar.

Ga maar na: je bekwaamt je eerst in het leraarsvak. Vervolgens verwerf je kennis en vaardigheden waarmee je (aanstaande) leraren kunt opleiden, begeleiden en inspireren. Deze specifieke beroepsbekwaamheid mag en moet gezien worden. Daar kun jij voor zorgen door je te registreren in het Beroepsregister Lerarenopleiders (BRLO). Hiermee positioneer je jezelf als een lerarenopleider die de eigen professionaliteit zelfkritisch onderhoudt en verhoogt. Het is belangrijk om dit te doen. Voor jezelf én voor al je collega’s. In dialoog met instituten en opleidingsscholen leveren we als beroepsgroep immers een onmisbare bijdrage aan goed, toekomstgericht onderwijs.

Het BRLO laat zien waar we voor staan: gewaarborgde professionele ontwikkeling en kwaliteit! Niet voor niets laten steeds meer collega’s zich registreren.

We kunnen ons voorstellen dat er veel vragen zijn over de beroepsregistratie. Kijk daarom ook bij onze pagina met documentatie of de pagina met veelgestelde vragen! Of bekijk de animatie op de pagina Registratie.