Nieuws

Artikel van de maand

Regelmatig delen we een waardevol artikel uit het Tijdschrift voor Lerarenopleiders of uit onze Kennisbasis.

Artikel van de maand

Deze keer is dat het discussiestuk ‘Gericht werken met competenties in de opleiding’ van Harm Tillema uit het Tijdschrift voor Lerarenopleiders (2004). Dit artikel werd aangedragen door Inge Adams.

De leerkracht maakt het verschil

Inge Adams: “Het anders denken over competenties in het artikel heeft mij laten inzien dat processen anders moeten worden aangestuurd en ingezet in lerarenopleidingen. En dat er een parallel pad moet komen tussen professionele competenties en persoonlijke ontwikkeling. De leerkracht is immers als persoon hét instrument is om verschil te maken in het onderwijs. Mijn inziens kan het een niet zonder het ander om echt kwalitatief goede leerkrachten te ontwikkelen.” 

Tijdschrift

Het Tijdschrift voor Lerarenopleiders is een gezamenlijke uitgave van Velon en VELOV. Het verschijnt vier keer per jaar, waarbij de vierde editie steeds een themanummer is. In het tijdschrift delen lerarenopleiders onderzoeksresultaten, praktijkervaringen, ideeën en opinies. Alle artikelen zijn gereviewd door twee personen, één uit de redactie van het Tijdschrift en één externe reviewer uit Nederland of Vlaanderen.

Toegang tot het Tijdschrift en de Kennisbasis

De artikelen uit het Tijdschrift en uit de Kennisbasis zijn opgenomen in de online mediatheek. De mediatheek vormt een belangrijke bron van informatie voor lerarenopleiders. In de mediatheek kun je uitgebreid zoeken naar artikelen. De toegang tot de mediatheek is gratis, wel heb je een account nodig. Nog geen account? Maak het meteen aan!  

Welk artikel vind jij waardevol?

Heb jij ook een artikel dat je is bijgebleven of dat je regelmatig terug leest? Laat het ons weten via info@velon.nl!