Nieuws

Afscheid Mathilde van Vliet

Op het Velon/VELOV congres is maandag afscheid genomen van collega Mathilda van Vliet. Mathilde was ruim 28 jaar werkzaam bij Velon en was op meerdere fronten actief. 

Afscheid Mathilde van Vliet

Zo verzorgde ze onder andere de eindredactie van de Kennisbasis voor lerarenopleiders, organiseerde ze studiedagen en bestuursvergaderingen en had een grote rol in de ondersteuning van de beroepsregistratie voor lerarenopleiders.

Mathilde kenmerkte zich door haar persoonlijke betrokkenheid. Ze kende iedereen en wist keer op keer maatwerk te leveren. Tijdens het congres is Mathilde in het zonnetje gezet door de deelnemers. Zo kreeg ze van de deelnemers ansichtkaarten waarop een persoonlijke wens geschreven was.

Velon-voorzitter Miranda Timmermans bedankte Mathilde tijdens het congres voor haar grote inzet en al haar verrichte werkzaamheden: “Ik voel me vereerd dat ik als actief lid en de laatste jaren als bestuurslid en voorzitter met je heb mogen werken. Het is nu tijd voor een nieuwe fase. Velon gaat verder zonder jou, jij gaat verder met andere dingen. Een kaartje doet geen recht aan wat jij voor Velon betekend hebt. Ik heb daarom een mega kaart voor je gekocht. Een kaart gevuld met herinneringen van Velon aan jou. Mathilde, dank dank dank!”

Mathilde blijft in 2019 nog actief als eindredacteur van het Tijdschrift voor Lerarenopleiders. De overige werkzaamheden van Mathilde zijn inmiddels overgedragen.