Nieuws

Afscheid en installatie redactieleden

In juni 2021 heeft de Redactie van het TvL afscheid genomen van Mascha Enthoven (werkzaam als lector bij Inholland) en Frederik Maes (werkzaam als pedagogisch adviseur lerarenopleidingen bij Katholiek Onderwijs Vlaanderen).

Afscheid en installatie redactieleden

Beiden hebben 8 jaar deel uitgemaakt van de redactie. We bedanken hen voor hun inzet, kritische blik en de opbouwende kritieken waarmee veel auteurs hun artikelen hebben kunnen verbeteren.

Met het vertrek van Mascha en Frederik waren er twee vacatures, één voor een Nederlands en één voor een Vlaams redactielid. De werving in Vlaanderen en Nederland door Velon en Velov leidde tot de benoeming van twee nieuwe redactieleden, te weten Henderijn Heldens (Nederland, werkzaam als docent-onderzoeker bij Fontys Hogeschool voor Kind en Educatie) en Charlotte Struyve (Vlaanderen, werkzaam als onderwijscoach bij hogeschool Vives).

We heten hen van harte welkom in de redactie en wensen hen succes met het redactiewerk.

Quinta Kools

 

Meer informatie

Het Tijdschrift voor Lerarenopleiders is een gezamenlijke uitgave van Velon en VELOV.

Het verschijnt vier keer per jaar, waarbij de vierde editie steeds een themanummer is. In het tijdschrift delen lerarenopleiders onderzoeksresultaten, praktijkervaringen, ideeën en opinies.

Velon leden en lerarenopleiders die een account hebben aangemaakt op de Velon-website, ontvangen bij een nieuwe uitgave automatisch een e-mail met een link naar de nieuwste artikelen.

Alle artikelen van het Tijdschrift voor Lerarenopleiders staan in de online Mediatheek. Hier kun je gemakkelijk zoeken op onderwerp, thema, auteur e.d. De Mediatheek vind je onder de knop Mijn professionalisering, log hier in of maak een gratis account aan.